Jönköping är kul

Hamnkanalen och konsthall 1.0 i centrala Jönköping (feb 2009)

Hamnkanalen och konsthall 1.0 i centrala Jönköping (feb 2009)

Igår började en diskussion i den lokala “blaskan” på nätet, JNYTT, med rubriken “Jönköping slår Stockholm och Göteborg”. I den artikeln syftar man på en undersökning som finansbolaget SBAB gjort bland ungdomar i åldern 18-26 och där man bl a frågar ungdomar vad de vill bo. För ungdomar i Smålandslänen samt Gotlands län vill de flesta flytta till Jönköping. Artikeln är medvetet lite vinklad till Jönköpings fördel. Därefter har fler artiklar publicerats i ämnet, t ex vad folk på stan tycker om nöjesutbudet, vidare har man intervjuat “folk i branschen”. Dessutom har en del kommentarer skrivits, de flesta positiva.

Jönköping har länge haft ett rykte ute i landet om att vara en tråkig och inskränkt stad där inget händer, men det är hög tid att avliva den myten.  Numera finns det utbud för de flesta, med massor av krogar (enda nackdel, för många asiatiska), kaféer i vartenda gathörn, bra ny biograf för mainstrem film och Folkets Bio för smalare film. Vidare finns det möjlighet till musik och teater, konserthuset eller Kinnarps Arena får besök av världsartister, det byggs en ny musikteater i centrala Jönköping, kulturskolan är uppskattad bland många barn och föräldrar. För oss som gillar dans finns det regelbundna dansföreställningar på Jönköpings teater. Bör väl nämna sporten också: vi har Sveriges bästa hockeylag, ett hyfsat fotbollslag och en massa andra idrottsutövare, inte minst bland barn och ungdomar.

Sen vill jag framhålla den vackra naturen och närheten till densamma. När höghastighetstågen kommer till stan, blir vi ett nav för höghastighetsbanorna. Det pågår mycket byggnation i centrum och det finns många spännande konkreta planer för stränderna kring den centrala sjön Munksjön (centrum behöver bli större).

Vad kan jag mer säga? Jönköping “rules” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *