Ljuset vid Vättern

Ljuset vid Vättern = Jönköping

Ljuset vid Vättern = Jönköping

Igår vid min lunchpromenad tog jag några bilder med min mobiltelefon, bl a ovanstående. En mobiltelefon är ofta ingen idealisk kamera, så jag har försökt snygga till den i Photoshop med teknikerna “färgmode LAB” och “Smart sharpen”. Första gången jag faktiskt testar den senare metoden! Har precis beställt “Perfekt skärpa i Photoshop” från Moderskeppets Workshopserie, men den DVD dröjer väl ett par dagar. Så kollade i bokhyllan och plockade fram Scott Kelby’s bok “The Adobe photoshop CS4 book for digital photographers”, oj vilken lång titel :). Där finns några sidor hur Scott Kelby utnyttjar “Smart sharpen” verktyget.

Höstlöv (vid Vätterns strand)

Höstlöv (vid Vätterns strand)

Denna bild tog jag idag vid Vätterns strand, fortfarande med mobilen. Du kan jämföra originalbilden i min mobilblogg Travel and stuff. Jag tycker “färgmode LAB” tekniken fungerar bra för just denna typ av bild; det blir tryck på höstlöven och man blir glad av att titta på en bild som denna, nu mitt i mörka november :D. Att sedan färgerna blir lite bättre än verkligheten tycker jag inte gör något. Bilden är ändå lite abstrakt och jag ser det som min upplevelse och tolkning av löven på plats, där vid Vätterns strand. Och naturligtvis en liten dos “Smart sharpen” även för denna bild! “Unsharpen Mask” goodbye ;).

För att se större version av bilderna i detta blogginlägg, kolla in bildspelet nedan!

Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *