Konstrunda

Konstgrafikerna i Jönköping - Utställning Svärta - bilden får inte kopieras, bearbetas eller spridas.

Konstgrafikerna i Jönköping - Utställning Svärta - bilden får inte kopieras, bearbetas eller spridas.

Lördagen tillbringade jag bland annat att besöka ett par konstgallerier. Först gick jag till Tändsticksgränd 24 där Konstgrafikerna i Jönköping har ett galleri tillsammans med Konstnärsföreningen Dymlingen. Just nu pågår utställningen “Svärta”, en intressant utställning där olika grafiska tekniker används, varav någon tangerar foto.

Ronny Hård - Landskap (inre/yttre) hos Galleri Bergström - bilden får inte kopieras, bearbetas eller spridas.

Ronny Hård - Landskap (inre/yttre) hos Galleri Bergström - bilden får inte kopieras, bearbetas eller spridas.

Lite senare besökte jag Galleri Bergström, där just nu Ronny Hård ställer ut landskapsmåleri. Solveig Bergström betraktar Ronny Hård som en av de främsta landskapsmålarna i Sverige. År 2001 erhöll han ett prestigefyllt stipendium från Stiftelsen Malmö Konsthall. Hans landskap är inte “klassiska” utan speglar år av erfarenhet och tankar kring de existentiella frågorna.

2 thoughts on “Konstrunda

 1. mona setzer

  Finns det en Konstrunda i Jönköping? Har precis flyttat hit, var verksam och ordförande i Konstformer, UpplandsBro kommun. Nyfiken.

  Reply
  1. Rune Post author

   Vad jag känner till finns det ingen konstrunda som återkommer varje år. Däremot under oktober 2009 fanns det något som kallades “Konst i City” där 12 konstnärer från Konstnärsföreningen Dymlingen ställde ut i 12 butiker.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *