Veckans närbild

Röda bär på träd vid Munksjöns nordvästra kaj

Röda bär på träd vid Munksjöns nordvästra kaj

Jag går ofta förbi dessa träd särskilt under lunchtid, och jag har ett antal gånger tagit närbilder på dessa bär med varierande framgång. Så sent som i lördags fick jag till det, tycker jag 😉 Trädslaget på träden där vi kajen har jag funderat på. Även om bären har en viss likhet med rönnbär, åtminstone färgen, så ser trädet rönn inte ut som dessa träd. Om du som är naturkunnig tittar förbi informera mig gärna vad detta kan vara för bär!

Bilden är tagen med min nya favorit: Canon EF 35 /f2, med just bländare 2. Detta är alltså mitt “normal” objektiv, eftersom min kamera har en s.k. APS-C sensor. Med det “gamla” sättet att tänka motsvarar detta objektiv 56 mm (35 x 1,6). Ett lätt och smidigt objektiv av hyfsad byggkvalitet som ger bra bildkvalitet.

Jag funderar i dagarna på ett ta fram ett julkort och denna bild kan kanske vara lämplig, med den klassiska röda “jul”-nyansen. Vad tycker ni?

The second photo of my section “This week close up photo”. I am rather happy this time with the red berries, which I have been trying to catch during this Autumn.

För att se större version av bilden i detta blogginlägg, klicka nedan / Click below to view a bigger version of the photo!

Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *