Isfigurer

Isängel

Isängel

Isman

Isman

Iselefanter

Iselefanter

Islandskap vid Jönköpings hamn

Islandskap vid Jönköpings hamn

Igår lördag var jag större delen av dagen upptagen med ideell verksamhet, men vid 3-tiden drog jag mig neråt Vättern med kamera och stativ. Så här års börjar det redan skymma, så de flesta bilder blev rätt korniga. I förra inlägget skrev jag om “Perfekt skärpa med Photoshop” och idag funderade jag på en titel som “Perfekt oskärpa direkt ur kameran” eller något i den stilen.

På senare tid har jag tittat på en del naturbilder som inte ser ut som klassiska naturbilder, utan mer abstrakta, dunkla, konstnärliga där som betraktare kan låta fantasin spela. Exempel på sådan fotograf är Mats Andersson från min vackra hemstad. Sedan såg jag en blänkare om att “måla med kameran” hos Bild & Foto, d v s ställa in lite längre slutartid och röra kameran medan bilden exponeras. Den metoden har jag använt på tre av dessa bilder! Men jag har inte gett upp tanken på “perfekt skärpa”, elefanterna har fått en släng av skärpningssleven.

Yesterday afternoon I went down to our big lake, Vättern, to look at some ice formations and take photos! Yes, it is winter at the moment and as I write this its around -11 degrees Celsius. I tried to be creative by moving the camera while shooting. The angel and Ice man came about that way!

Slideshow/Starta bildspel PicLens

2 thoughts on “Isfigurer

 1. Lensbabie

  Jag gillar verkligen denna “blå” serie. Oskärpan förhöjer känslan av det dukla vackra blå ljuset.
  Hälsningar Lensbabie

  Reply
 2. Rune

  Tack! Blått och kyla brukar hänga ihop och för att ta dessa bilder åkte handskarna av allt för ofta!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *