Nysnö och kyla

Intressant vintermönster

Intressant vintermönster

Nysnö

Nysnö

När jag idag tittade på termometern första gången visade den -13, och det är lite kallt för att åka skidor, framförallt om händerna, har jag konstaterat. Temperaturen behagande inte att stiga, så strax efter 11 gav jag mig av söderut mot de vackra och i stort sätt orörda fälten, åkrarna och skogarna söder om Hällstorps gård/NO om Norrahammar, d v s Jönköpings OK:s gamla område. Min “outfit” bestod av 4-5 lager med funktionskläder, en bra “wind stopper” mössa och det fungerade bra. Det är, som sagt, enbart händerna som blir kalla, speciellt om jag stannar ofta för att ta bilder, även om jag behåller handskarna på. Tumvantar “is the shit” och det har jag vetat ett bra tag; gäller bara att skaffa ett par och ett bra sådant!

Det var underbart att åka skidor idag, med mycket nysnö, är därmed mycket spårning igen. Mina en vecka gamla skidspår var helt bort i en del partier. Skidåkning i jungfruligt landskap är rogivande och bra för själen!

Har du ännu åkt skidor i år? Varför inte passa på när vi just nu har riktig vinter!

It has been cold today, so good clothing is essential going skiing! I have good functional sport clothing; the only thing I lack is good gloves. Anyway, it was lovely go skiing today with plenty of new snow; soothing for the soul.

One thought on “Nysnö och kyla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *