Loney Dear och Jönköpings Sinfonietta

Emil Svanängen

Emil Svanängen

Malin Ståhlberg

Malin Ståhlberg

Jönköpings Sinfonietta

Jönköpings Sinfonietta

Emil Svanängen

Emil Svanängen

Under en längre tid har en gigantisk banner hängt på Länsmuseets vägg föreställande Emil Svanängen, alias Loney Dear, med reklam för två konserter med Loney Dear och Jönköpings Sinfonietta. Jag har tittat på den där bannern varje gång jag passerat, men det dröjde så långt som till i tisdags då jag gjorde slag i saken och köpte en biljett! Och det är först de tre sista dagarna jag på allvar lyssnat på Loney Dear’s musik på Spotify och har på kort tid blivit en fan!

Kvällens konsert var riktigt bra! Emil Svanängen’s musik står för sig själv i den vanliga sättningen, men tillsammans med en klassisk orkester tillkommer ytterliggare dimensioner och uttryckssätt som är underbara att lyssna till. Konserten var väldigt uppskattad av publiken! Befinner ni er i Jönköping i morgon (13 februari) så rekommenderar jag er att försöka få tag i en biljett till morgondagens konsert!

Tillägg: Även lokala blaskan både som papperstidning och på nätet var glada över gårdagens konsert! Kolla in den roliga rubriken och goda betyget från JNYTT’s recensent Gabriella Fäldt!

I had the great opportunity to listen to Loney Dear, the well-know indie band from Jönköping/Stockholm, performing with Jönköpings Sinfonietta. I lovely concert indeed!
Do checkout Loney Dear at Facebook, MySpace or www.loneydear.com! I almost forgot to mention the Loney Dear Blog!

3 thoughts on “Loney Dear och Jönköpings Sinfonietta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *