Veckans närbild

Vinterbär

Vinterbär

Veckans närbild dyker upp med relativ oregelbundenhet har jag konstaterat! Men idag tog jag med kameran till jobbet för att öva lite panoreringar, d v s ta bilder på rörliga föremål och följa föremålets rörelse med kameran när jag exponerar bilden. Målet är att få objektet, t ex en bil, skarp, medan omgivande del av motivet blir oskarpt. Denna övning är en del av lektion 2 i distanskursen Fotografi – visuell kommunikation. Jag lyckades hyfsat med någon av bilderna, men tycker inte bilderna i sig är så roliga.

Så varför inte publicera en bild med några, av vintern och tidens tand, skrumpna bär? Veckans närbild i början av advent var också bär, på något av grannträden, fast då var de fortfarande röda. På dagens bild har jag lagt lite krut på skärpan, m h a den utmärkta videokursen Perfekt skärpa i Photoshop. Jag tycker om de dova färgerna i bilden och den rosa bakgrunden som faktiskt utgör Länsmuseets gavel västerut, ritat av den välkände arkitekten Carl Nyrén.

Tänk vilket informativt inlägg detta var, då!

A lovely close-up photo of berries in winter time. I like the colour tones of the photo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *