Vit som snö

Jönköpings hamn, Vättern

Jönköpings hamn, Vättern

Vit som snö är ett gammalt uttryck som förekommer redan i bibeln, och rent allmänt när vi använder det uttrycket vill vi framhålla att något är extremt vitt eller rent! Jämförelsen är egentligen inte helt perfekt, eftersom vi kan uppleva färgen på snö väldigt olika, allt från blåaktig till rosaskimrande, ofta beroende på aktuellt ljusförhållande och färgen på himlen.

När jag idag under lunchen gick ner till Vättern upplevde jag extremt ljus och hade behövt solglasögon, och färgen vit var väldigt påtaglig. Det ser ut som om Vättern nu lagt sig; jag såg snö på isen så långt jag kunde se och alla denna snö blir en enorm reflektor av ljus. Det var en mäktig upplevelse!

Today I did experience extreme light and the colour white, during my walk by lake Vättern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *