Fotomässan, Göteborg

Tilda och Claes-Inge

Tilda och Claes-Inge

Göran Segeholm

Göran Segeholm

Besökte återigen fotomässan, denna gång i Göteborg, och dessutom med bror och brorsdotter. Fotomässan är en trevlig “happening” där de flesta som är fotointresserade kan hitta någonting som är skoj och berikande. Egentligen behöver man inte vara “fotonörd” men kan ändå har glädje av mässan tack vare alla fantastiska bilder att titta på i fotoutställningarna. En hel del foto kan ju betraktas som konst!

För egen del var det väldigt trevligt att hälsa på Göran Segeholm i Moderskeppets monter. Göran är huvudlärare och en utmärkt sådan på distanskursen Fotografi – visuell kommunikation, en kurs som produceras av Moderskeppet.

Att lyssna till föredrag är också trevligt och lärorikt, och denna gång lyssnade jag på reklam/-konstfotografen Simon Cederquist som berättade hur han bygger upp sina bilder, ofta med en bakgrund fotograferad i Nevadaöknen, för att avslutas med studiefotografering i Stockholm. Sedan återstår naturligtvis mycket efterarbete med fotoredigering. Lyssnade också på Patrik Larsson som är naturfotograf och Moderskeppets Lightroomexpert, denna gång när han talade och demonstrerade naturfotoredigering; mycket intressant!

Nu känns det som ett bra läge att ta tag i inlämningsuppgift 2 i kursen jag nämner ovan! OK, inte ikväll, men i morgon, efter jobbet! Annars blir nog Göran Segeholm besviken på mig!

I had the privilege to visit a Photo Fair once again, and this time in Gotenburg, together with brother and niece. A lovely experience indeed!

2 thoughts on “Fotomässan, Göteborg

 1. John

  En nyfiken fråga, vad är det för typ av inlämnings uppgifter i kursen? Har nämligen själv anmält mig till höstens kurs i Fotografi – visuell kommunikation.

  Reply
  1. Rune Post author

   Första uppgiften var att ta två bilder på två arbetsplatser i närområdet och dokumentera motiv, budskap, innehåll och form, med referenser till undervisningen och studielitteraturen. Uppgift 2, som jag snart ska börja med, handlar om att analysera en bild (får välja en av 5 förvalda) från The Photobook, och redovisa detta med 2-3 A4-sidor, naturligtvis med hänvisning till undervisningen och litteraturen. Att lära sig att läsa bilder är en viktig del av kursen. Återstående inlämningsuppgifter vet jag ännu inget om! Två ytterliggare uppgifter plus slutprov, har jag för mig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *