Vintergatans hemlighet

Olle Widestrand

Olle Widestrand

Det händer att jag funderar på de stora frågorna, och det tror jag att många gör, även om man inte alltid talar om det. En tonsättare som uppskattar bra texter är Olle Widestrand och han har bland mycket annat tonsatt en, som jag tycker, väldigt fin text, skriven av Kestin Anér: “Du är större än mitt hjärta”. Den texten skrevs redan på 40-talet men jag upplever den som väldigt tidlös! Kerstin Anér verkar ha varit en kvinna med mycket kunskap och djup.

Under 16 år fanns en kör med namnet MIX-kören, grundad och ledd av Olle Widestrand, och kören var aktiv fram till 1994. Under helgen har vi haft en återträff, där vi umgåtts, haft trevligt, övat, varit nostalgiska och medverkat i en sånggudstjänst. När vi övade just sången omnämnd ovan i lördags kväll, blev jag märkligt berörd; hade svårt att sjunga under några sekunder. Nedan följer några textstrofer från aktuell text:

“Mig blir svaret aldrig givet, Vintergatans lösenord
den materias namn är okänt av vars kraft jag själv är gjord
Och jag famlar med min kärlek som jag famlar med mitt vett
blint jag måste tro på livet, och på dig som ingen sett.”

The secret of the Milky Way. Big words, but I have a feeling that a lot of people, at least once in a while, thinks about the big questions, like “Why are we here?” The past weekend I was a part of a choir reunion and we sang some very good songs where the lyrics really stands out, which make you think on life and so forth!

4 thoughts on “Vintergatans hemlighet

 1. Kicki Alvekrans

  Det är något visst med körsång. Och något alldeles speciellt med den sången som du nämner. Texten är fantastisk och – som du säger – tidlös! Under helgen med återföreningen med Mix-kören förundrades jag även över att tonerna och texterna satt så bra, trots att det gått många år sedan vi sjöng dem sist. Helt underbart!
  //Kicki

  Reply
 2. Siv

  Jag kan bara hålla med…vilken text! Jag hade också svårt att få fram tonerna. Att man får vara med!!!
  GÖTT
  Vilken skärpa och vilken bild också….
  /Siv

  Reply
 3. Annika Renöfält-Grahn

  Rune och alla ni andra!
  Jag delar er fascination över Kerstin Anérs text. Och över hur väl Olle tonsatt den. Det var en mäktig känsla att få sjunga igen tillsammans med er och de andra i Mix-kören. Livet är stort och skört och fantastiskt att få dela!
  Annika

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *