Sommarväder

Idag onsdag har det varit ett skifte i vädret med åska i luften, och en del häftiga regnskurar. Men det hindrar inte badgäster att gå ner till havet för att njuta! Speciellt under kvällen var det härligt att bada med högre vågor och nordlig vind som förde in varmare ytvatten.

Jurmala är en anrik bad-/kurort med anor från 1300-talet, då det fanns små fiskebyar i området. Men så tidigt som under 1700-talet började de första badgästerna komma, huvudsakligen adelsfamiljer. Nu, cirka 300 år senare, kommer “vanligt” folk hit, men också en del av det “fina” folket i Riga.

More refreshing weather today, with more wind, some rain and thunderstorms. Still, a lovely day for swimming!

One thought on “Sommarväder

  1. Kicki Alvekrans

    Vacker bild! Intressant det du skriver om också. Det är tacksamt att fota efter regn och åskväder, blir ofta ett bra ljus då – som här. Fint fångade solstrålar som tränger igenom molnen och fågeln som svävar över vattnet. Upplever något religiöst/bibliskt över bilden; skapelsen, eller fågeln som Noa släppte ut ur arken…(men tolkningarna är säkert lika många som betraktarna…)
    //Kicki

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *