Err 99

I fredags när jag ännu befann mig i Riga, så började min kamera krångla, och började visa en svart display med felmeddelande “Err 99” efter att en bild tagits. Sökte på nätet och förstod att problemet har med objektivens anslutning till kamerahuset att göra. Trodde jag lyckades fixa till det hela med lite snabb rengöring av både kamera och objektiv, men nej, under kvällens promenad i skogen så var jag tvungen att göra en “reboot” efter varje exponering. Efter ytterliggare lite sökande finns nog lösningen här på Richard’s Notes, med diverse referenser mot Canon. Alltså med hjälp av ett litet suddgummi och lite andra hjälpmedel rengöra linskontakterna både på kamerahus och objektiv.

I have a problem with my camera/lenses: “Err 99”. Solution, see link above!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *