Julija

Canon EOS 450D + Canon EF 35/f2

Porträtt tillhör inte den kategori av bilder som jag “öser” ut på denna blogg! Antagligen beror det på att jag inte medvetet går in för att fotografera människor. Men ibland fastnar någon person på kamerans censor i alla fall, som bilden ovan. Aktuell person är mamma till det barn vars födelsedagsfest vi firade, i utkanten av Riga, Lettland, för några veckor sedan.

Jag pluggar vidare i kursen Lightroom 3 för fotografer, och naturligtvis har jag lagt grunden i bildbehandlingen för aktuell bild i Lightroom, för att göra resterande retuschering i Photoshop. Bildredigering av människor kontra te x naturbilder är till viss del rätt olika, så jag behöver verkligen öva på bilder av människor. För att inte tala om mitt behov av att lära mig ta bättre bilder av människor! Utan bilder – ingen bildredigering! Trots allt är bilden det viktiga. Bildredigering är bara den digitala framkallningen som behövs för att få fram ett bra slutresultat!

A portrait of Juilja, which I have edited in Lightroom and Photoshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *