Sista test av Canon EF-S 17-55/f2.8 IS USM

Canon EOS 50D + EF-S 17-55/f2.8 IS USM

Rubriken kanske låter mer dramatisk än vad det är, men aktuellt objektiv köpte jag begagnat för ett par veckor sedan, med vetskapen att det fanns lite damm innanför den främre linsen. Det skulle inte ha någon nämnvärd betydelse, var det initialt sagt av en säljare, men efter ha “pressat” objektivet med höga bländartal och siktat ganska mycket mot ljuset/solen, så kunde jag konstatera att vid viss typ av fotografi så störde dammet! Så jag lämnade tillbaka objektivet i tisdags. En bra deal, med andra ord.

I morgon ska jag träffa en privat säljare av samma objektiv utanför Fotografiska i Stockholm. Han säger sig ha ett objektiv i utmärkt skick (optiskt) och jag hoppas naturligtvis det stämmer! Den eventuella affär som blir av imorgon, betraktar jag som en bonus, eftersom huvudanledningen för min lilla lördagsresa är just Fotografiska och att träffa en gammal vän.

Tomorrow Saturday, it is time for me to visit the fantastic museum Fotografiska in Stockholm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *