Fotografiska

Canon EOS 50D + EF-S 17-55/2.8 IS USM

Besöket på Fotografiska var roligt, och museet tycks ha blivit något av en succé! När vi kom ut ur museet efter ett par timmar hade Stockholmarna vaknat till liv och stod i lång kö utanför. Att stå i kö är i de flesta fall ganska tråkigt och enerverande, men just vid denna plats kan man titta åt vänster ut över vattnet mot Skeppsholmen, Kastellholmen och Djurgården. Riktar man blicken åt höger ser man Katarinabergets dramatiska klippbrant. Museibyggnaden i sig själv, det gamla tullhuset i rött tegel, är också vacker att betrakta. Sen kan mänskorna i kön knappast missa den nya skulpturen Torso av Dan Wolgers, som man precis stryker förbi på väg till entrén! Vackert väder förhöjer också stämningen.

Ett tips för att undvika trängseln som oundvikligen uppstår framför objekten i utställningshallarna, är naturligtvis att komma vid öppnings- eller stängningsdags, eller en vardag. Jag föredrar lite lugn och ro när jag besöker en utställning!

Yesterday, a beautiful Autumn day, I went to Stockholm. Met a friend and did visit the fantastic museum Fotografiska. The sculpture: Torso by Dan Wolgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *