Grekland

Brygga vid Azolimnos byn/stranden, en söndagskväll i maj månad på ön Syros, Kykladerna.

På jobbet idag blev jag påmind om Grekland av en f.d. kollega som är hos oss som underkonsult ett tag. Jag är väl rätt känd under begreppet “Greklandsfantasten”, antar jag. Eftersom jag rest regelbundet till Grekland och framförallt de minst turistpåverkade öarna i Kykladerna och i någon mån Dodekaneserna under nästan tjugo år, så får man räkna med vissa epitet.

Bilden ovan tog jag cirka 9 timmar innan jag lämnade ön, och ett dygn senare var jag tillbaka i Skandinavien. Jag upplevde lite vemod och uppbrott, trots att jag försökte slappna av, njuta av min iskalla frappe vid strandkaféet, titta ut över havet och bara vara. På något sätt illustrerar bilden den känsla jag hade då av avsked, uppbrott och på väg någonstans. Vad får du för känsla av en bild som denna?

An ice cold frappe while I look out over the Aegean Sea.

2 thoughts on “Grekland

  1. Rune Post author

    Tack! Bilden har lite av ödslighet över sig, men det var “fullt” ös i den lilla badorten, några km söder om Hermoupolis, med mycket folk, uteslutande greker, på några kaféer och tavernor. “Sista rycket” innan den efterföljande vardagen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *