Flickr

Gröna dörrar och klassiska Phanagia kyrkan i bakgrunden.

“Varje fotograf, vare sig professionell eller amatör, har ett Flickr-konto”, citat av undertecknad, haha. Ja, t o m jag har ett konto, som jag inte använt särskilt mycket. Men nu har jag laddat upp några “år 2009” bilder från min favoritö i Grekiska övärlden: Folegandros. Sedan rätt många år har jag en webbsida, greek-islands.org, med en del intressant information från mina Greklandsresor, och framförallt en massa bilder. Men jag vet inte just nu vad jag ska göra med den webbsidan framöver. Bilderna kan i vilket fall som helst leva vidare på Flickr!

Flickr är antagligen den största platsen på nätet för fotografi, möjligtvis med konkurrens av Picasa. Flickr tillhör Yahoo, medan Picasa ägs av Google. Alltså föredrar jag Flickr, eftersom Yahoo är lite av underdog i sammanhanget; lite nördigt, eller hur? Jag har förövrigt ett Picasa-konto också, där mina mobilfoton hamnar per automatik.

Så, hur är det med dig? Var lägger du upp dina bilder på nätet, om inte på egen webbplats, Facebook eller liknande?

A little PR for the image service Flickr. Do you use Flickr, and if so, why?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *