Domsand

Varningsskylt

Fick lite tid över när jag besökte mamma ute i Bankeryd, så då begav jag mig till min ungdoms badplats, eller snarare en utav dem. Lärde mig faktiskt simma i skitiga Klerebodammen, en badplats som för länge sedan stängts igen.

Det är något speciellt med vatten, hav, sjöar, floder etcetera. Som liten när jag reste med mamma till Lerberget vid Öresund, vistades jag mesta tiden i vattnet. Det finns mycket att hitta på, att undersöka, att fantisera om när man leker vid vatten.

Tillbaka till nuet: av bilden att döma rekommenderas inte dykning från den gamla bryggan, som inte verkar vara förändrad sedan jag badade på denna strand för länge sedan. Det som förändrats är nog vattendjupet.

Hur är det med din inställning till vatten? Älskar du sommar, sol och bad? Eller är du kanske den typen som helst ägnar dig åt fiske? Till båda är vatten en nödvändig resurs.

At one of my childhood’s beaches. Do you have any favorite beaches?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *