Beauty in decay

Järnvägsarbetarnas kulturhus nr 3.

Ovanstående rubrik har avsnittet i min guidebok som handlar om byggnader som en gång hade betydelse och var vackra, eller åtminstone imponerande. Jag gick alltså en promenad för det mesta längs Moykakanalen. Objekt nummer 3 är ovanstående fula byggnad: Järnvägsarbetarnas kulturhus nr 3. Det byggdes ursprungligen till en kyrka, men byggnaden ändras sedan till detta oinspirerade kulturhus. Underhållet av kåken har en hel del att önska.

Uppståndelsekyrkan, vid Griboyedovakanalen.

Men när man vandrar i centrala St Petersburg, ser man oftast vackra och många gånger imponerande byggnader. Det är liksom svårt att undvika, eftersom grundaren av staden, Peter den store, och flera av hans efterföljare på tronen, hade stora planer: en ny huvudstad inspirerad av det bästa från Europa. Därför visar jag även en bra underhållen och vacker byggnad: Uppståndelsekyrkan. Kyrkan har förövrigt väldigt vacker interiör, med underbar mosaik!

Yesterday, I explored some ugly buildings, but mostly I saw beautiful ditto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *