Advent – Love, peace and understanding

Kärlek i vintertid

Advent betyder väntan och är man lite koll på kyrkoåret så inser man snart att väntan är en påminnelse av Jesu födelse. Vad har det med den 40 år gamla hippie-klyschan att göra? Jo, jag tycker att livet i stort handlar eller borde handla om kärlek, fred och förståelse. Under ett par dagar har jag haft nöjet att uppleva naturen på ett par skidor. Samtidigt har jag lyssnat på P1 där de bl a pratar om valet i Haiti. Haiti är ett exempel på där människor lider p g a korrupta politiker det ena årtiondet efter den andra. Och för att göra saken värre inträffade den fruktansvärda jordbävningen tidigare i år, och nu härjar koleran. Tar det aldrig slut, undrar jag stilla?
Sedan några veckor laddar handeln och vill slå försäljningsrekord igen. Tydligen ska vi alla köpa en iPad, för att sedan prenumerera på tidningar som ligger i startgroparna, eller slösurfa på ännu en ny pryl, även om vi redan kan göra det på våra datorer, mobiler och TV-apparater. Om man under adventstid tänker lite utanför det gängse mönstret, tar ett litet större grepp på tillvaron och inser att världen är mer global än någonsin, så vill åtminstone jag skänka, inte bara en tanke, men också en del av mitt överflöd till någon som behöver det bättre än jag! Det är många i Sverige som har något projekt som innebär att dela med sig till andra, men den rörelsen kan bli så mycket större. På något förunderligt sätt blir livet mer meningsfullt när man ger: “Det är saligare att ge än att att få”!

Detta är ju framförallt en foto-blogg, så jag borde nämna att hjärtat i bilden är en naturlig form som finns i ett öppet fält en bit söder om Jönköping, åtminstone igår. Men jag har roat mig med att få till lite röda nyanser och bildens egna röda räckte inte riktigt till så jag bättrade på något.

Love, peace and understanding: It is more blessed to give than to receive.

2 thoughts on “Advent – Love, peace and understanding

  1. Rune Post author

   Du har delvis rätt, men det är nog lite mer komplicerat än så. Enligt Merriam-Webster så har advent flera betydelser, bl a det jag avser i mitt inlägg, själva företeelsen och tidsperioden från första advent fram till jul. Se vidare vad Wikipedia skriver i ämnet. Men Nationalencyklopedin kanske kan tyckas vara mer tillförlitlig (korta versionen för icke prenumeranter).

   Tack för kommentaren. Den fick mig att skaffa lite mer info i ämnet 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *