Away In A Manger

Skogen möter öppna fält.

Numera är nörd ett positivt ord, åtminstone i “min bok”. Nörd-facket kan appliceras på undertecknad inom flera områden: skidåkning, Grekiska övärlden, musik och antagligen något mer. Nu i adventstid tycker jag mycket om att lyssna till julmusik … “to get in the right Christmas spirit”. Jag avslutar meningen på engelska för att det låter så härligt, på något underligt sätt. När det gäller julmusik så är jag kräsen, och jobbar enträget för att hitta den ultimata musiken. Förra säsongen fann jag underbar musik med Leif Strands Damkör och Jönköpings Sinfonietta. När jag lyssnar till “Away In A Manger” knottrar sig huden!

Idag andra advent var jag åter ute i skog och mark. Under dessa tre timmar skymtade jag några enstaka byggnader, bl a någon sommarstuga, men jag kunde inte se något stall. För länge sedan blev ett barn till i ett enkelt stall, något som vi påminns om under julen. Det får mig att tänka på att för en hel del människor är tyvärr julen ett rent helvete, och inte minst barn! Ett par orsaker till dessa svårigheter kan vara psykisk sjukdom och missbruk. Lyssnade ni på P1 under sen förmiddag, blev ni påminda om detta förhållande. I vår äckligt genomkommersiella jul, är det lätt att glömma dessa “våra minsta” som det uttrycks in en gammal bok. Kan vi göra någon skillnad denna jul?

Unfortunately, Christmas is not a positive experience for all people! Can we do something to alleviate suffering?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *