Vårt fängelse, är byggt av rädslans stenar

Stelnad bäck.

Jag sitter här och tvekar om hur djuplodande jag ska vara i detta inlägg. Trots allt är detta en fotoblogg, där jag roar mig med att visa världen några av mina fotografier. Men nu har jag satt rubriken, så jag får väl försöka komma helskinnad ur detta på något sätt. För övrigt har denna blogg underrubriken “En blogg om mina foton och annat”. Och idag blir det mest annat.

När jag gav mig av på dagens härliga skidtur lyssnade jag på radio. Det var en ovanligt bra radiogudstjänst med rubriken “Det goda mötet“. Agneta Salomonsson, en av landets fem polispräster talade om möten med människor, och hon möter personer som ofta har varit med om väldigt svåra upplevelser. Anna Weister Andersson spelade flygel och sjöng ett antal låter, bl a den världsberömda psalmen “Guds kärlek är som stranden och som gräset“, text av Anders Frostenson.

Precis nu kom Sven Jr, en av mina goa katter och satte sig i knät. Han kände att jag behövde det!

Anna Weister Anderssons tolkning och framförande av denna psalm är det bästa jag någonsin hört! Synd att den inte finns på Spotify! Rubriken ovan är en strof av psalmen. Hela versen lyder:
“Och ändå är, det murar oss emellan
och genom gallren, ser vi på varann
vårt fängelse, är byggt av rädslans stenar
vår fångdräkt är, vårt eget knutna jag”.

På något sätt illustrerar denna text hur människor p g a okunskap, fattigdom, rädsla, ignorans, tillfälliga omständigheter och många andra orsaker skapar konflikter.

Nu borde jag komma med en snygg lösning, men tyvärr, jag är inte någon modern Gandi, Martin Luther King eller annan framstående ledare. Men liksom dessa båda personer, som vid olika tidpunkter med fredliga metoder kämpande mot orättvisa och förtryck, kan kanske vi vanliga “Svenssons” bidra till en rättvisare värld. Med vilken metod, och via vilken organisation överlåter jag till dig att fundera på!

Today during my lovely skiing trip, I thought about the injustices that exist in our world. What can you and I make for a fairer world?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *