I just wanna stop

Isen har lagt sig.

Med lite fantasi tänker jag att Vättern säger: “nu vill jag stanna upp ett slag och vila” och så stelnar sjön till i kylan.

Låten “I Just Wanna Stop” skrevs redan senare hälften av 70-talet av Ross Vannelli, och är med på Gino Vannelli’s klassiska album “Brother To Brother“. Texten berör kärlek, om någon nu tvivlade på det. Vättern utstrålar också “kärlek” genom att frysta till is, åtminstone tycker nog rödingrommen i sjön det. Om sjön är istäckt på vintern kläcks nämligen rödingrommen senare på vårkanten då det finns mer djurplankton att äta.

Tillbaka till musiken. Så sent som igår upptäckte jag en trevlig cover på ovanstående sång, på ett album av danske världsbasisten Chris Minh Doky: Minh från 1998. Lalah Hathaway sjunger.

We now have ice on our beautiful lake.

2 thoughts on “I just wanna stop

  1. Thomas Cederquist

    Hej Rune….vi kommenterade just Vättern…och avsaknaden av is… på väg till vår årliga släktträff hos Thomas o Lena på annandagen. Menar du att den lagt sig nu?…eller är det bara fortfarande inne i “vikarna”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *