A new day

Munksjön söderut, ny version.

Idag är en ny dag, och då kan man göra om en lite dåligt genomtänkt bildbehandling från igår. Här är samma bild med lite dramatisk himmel, som jag hjälpt på traven i Lightroom 3, utan att för den skull mörka ner isen, d v s det övriga av bilden. Jag har använt justeringspenseln i LR3, något som jag hittills gjort väldigt lite, eftersom denna typ av ändring kan göras väldigt lätt i Photoshop. Men min inställning är att kunna göra det mesta i LR3, som är mitt huvudverktyg.

Original, första och slutlig version.

För åskådlighets skull visar jag några miniatyrer av originalbild, gårdagens version med för mörk is, och dagens där enbart himmelen blev något mer mörk. I dessa små versioner ser man tyvärr inte skillnaden lika tydligt, men det är å andra sidan pedagogiskt!

Dagens titel fick jag från Chris Minh Doky och hans låt från 1998 A New Day.

This new day I did excellent photo editing and in the process did learn a few new things!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *