Min första vitsippa

Vitsippa i kvällning.

Jag har en trevlig sydsluttning alldeles nära “min” busshållplats, och de senaste dagarna har jag spanat efter det klassiska vårtecknet: vitsoppor. Så på hemväg från jobbet så fanns de plötsligt där! Då var klockan halvsex, och det var cirka 18 grader i skuggan. Ett par timmar senare kom jag på att jag måste dokumentera denna för mig glada händelse. Med facit i hand skulle jag kanske tänkte på detta någon halvtimme tidigare. Nu var det svårt att hitta en öppen blomma i kvällskylan. Men jag kröp omkring en stund i sluttningen med stativ och mitt makroobjektiv. Använde live view och fick ställa in skärpan manuellt för att på marknivå överhuvudtaget kunna ta några bilder. Tycker den här bilden på ett bra sätt illustrerar situationen; jag i halvskymning krypande i sluttning letande efter en ännu någorlunda öppen vitsippa.

Happy today: saw my first wood anemone, the #1 sign of spring!

One thought on “Min första vitsippa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *