Fotofestival

Utställning: Peter Sincic.

Idag har jag känt mig lite klen, men inser att 30 grader i skuggan tär på de flesta. Min bror med dotter mötte upp mig vid ett av fotoplanken. Vi fortsatte sedan till ytterligare ett plank, för att sedan titta på Folkhögskolans fotoelevers bilder på Galleri [Ø]/Festivalkansliet; mycket intressant. Fick vänlig och initierad hjälp av funktionär för att hitta lämpliga utställningar på gångavstånd. Så ut igen i den heta vinden. Efter en kort promenad var det underbart att komma in i Kyrkans hus, vars luftkonditionering fungerar alldeles utmärkt. Dessutom var det roligt att titta på bilder av Malin Hellesø, fotografi med känsla och fantasi.

Mer hetta under några minuters promenad till Pingstkyrkan där en intressant utställning av Peter Sincic väntade. Han har fotograferat barn i Afghanistan. Jag blev förundrad över att se så många leende och skrattande barn i dessa fotografier.

Åter ute i värmen föreslog min bror ett besök på Landhs konditori, och det kändes absolut rätt i den stunden av allmän matthet och tomhet i magen. Det är första gången jag besöker detta etablissemang, och deras fika var utmärkt, cappuccinon god och miljön nere vid vattnet underbart svalkande!

Vi vandrade sedan längs den heta N.Ö. delen av sjön mot Folkhögskolan och väl på plats tog Neva Books monter överhanden. Det finns så många intressanta fotoböcker att bläddra i!

Det återstår ännu många utställningar att besöka, och jag räknar med att besöka några innan festivalen är över. Hoppas även på någon föreläsning de kommande kvällarna!

Today’s visit to the photo festival in Mullsjö was hot and interesting. Swedish national day happened to be the warmest day so far in our area! But we got to experience interesting and exciting photography exhibitions, and lovely rest / coffe at Landh coffee shop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *