Terje Hellesø

Bildutställning, Allianskyrkan Furusjö.

Tisdag eftermiddag och kväll besökte jag åter Mullsjö International Photo Festival, för att titta på mer bilder, kanske köpa någon bok, fika på Landhs konditori och lyssna till föredrag av Terje Hellesø. Alla dessa intentioner uppfylldes, med undantag att jag snopet var utestängd från fotoutställningen av Marina Efimova, Arena 8A, Pingstkyrkan i Sandhem, som stängde innan utsatt tid! Tråkigt och oprofessionellt! Men det blir nog bättre vid nästa fotofestival!

Jag hade bättre lycka med utställningarna av Terje Hellesø, Mats Andersson, Samuel Jacobsson och Tomas Järnetun, de tre senare på Marston Hill. Alla dessa utställningar har mina varma rekommendationer!

Det var ytterst intressant att lyssna till föredraget av Terje Hellesø när han berättade om sin väg som naturfotograf, samtidigt som han visade exempel på fotografi från de senaste fem åren. Några nyckelord från föredraget jag kommer att tänka på: helhet och sammanhang, ofta abstraktion, art (växter, djur) ej huvudsaken, ljuset, väntan. Och jag måste säga att jag uppskattar det slags naturfotografi som Terje står för, där bilden inte behöver vara klassiskt underbart vacker med perfekt skärpa! För att titta vidare på hans bilduttryck, köpte jag en av hans böcker: Året.

Re-visiting the photo festival in Mullsjö. Mostly positive!

2 thoughts on “Terje Hellesø

  1. Tomas Järnetun

    Även jag får lov att uttrycka mitt gillande över dina rader, Rune. Verkligen roligt att höra. Har tyvär tvingats lämna festivalen för denna gång.
    mvh Tomas

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *