Merry Christmas

Spira.

Dagarna rusar iväg när man är ledig! Eller så upplever jag denna jul som en vanlig helg, i och med att julafton inträffar på en lördag, och plötsligt är det måndag. OK, jag jobbar inte idag, och imorgon har jag tagit ledigt med viss reservation; ska vara tillgänglig under vissa förutsättningar.

Igår juldagen passerade jag vackra Spira. Tog bussen till centrum för att köpa reservlampor till min en vecka gamla adventsstake. Fredagkväll rev jag ned ljusstaken vid städning. Sex av sju lampor gick sönder, men jag hade reserver från en kasserad ljusstake, så efter en stund lyser den vackert igen! Julafton river Sven ner ljusstaken. OK, jag kan inte bli arg på en katt när jag gjorde likadant ett dygn tidigare!

När jag sedan skruvar i de ny lamporna, i form av moderna LED-lampor, visare det sig att ljusstaken är så skadad att det inte går få liv i den! Vilket slöseri med en vecka gammal adventsstake, inköpt på Inges El, Värnamo, för att inte tala om LED-lampor för 100 spänn!

Lärdom för nästa jul: ljusstaken var snygg och tillräckligt hög för att synas ut, men den var inte kattsäker, d v s tyngdpunkten var inte tillräckligt låg!

Ja, tänk om livet inte var mer komplicerat än att adventsbelysningen går åt skogen ibland. Faktiskt tur att det finns mer och viktigare saker att tänka på. Personligen funderar jag rätt mycket på Ryssland och vad som händer där. Julafton den 24:e förekom väldigt stora demonstrationer, framför allt i Moskva, som en protest mot valet till Duman. Kommer detta att leda till någon form av reformering av samhället?

I have had some problems with Advent lighting this Christmas. But that’s a small problem considering other important things happening in our world!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *