Alla helgons dag

Mamma Ingrid

Mamma Ingrid

Alla helgons dag igår var en väldigt vacker dag med strålande solsken och någon grad över noll. En perfekt dag för att promenera och fotografera!

Mitt första mål var att besöka min mamma Ingrid. Hon är hela 88 år gammal, men är fortfarande vacker! Håller ni inte med? Bilden ovan är från mammas kök. Hennes bullar är de godaste jag vet! Ett relativt enkelt recept men med ett resultat som gör att de aldrig är torra!

Spegel i magasinen vid Östra strandgatan

Spegel i magasinen vid Östra strandgatan

Innan jag besökte Mamma i Bankeryd gick jag förbi de gamla magasinen vid östra Munksjöns strand och fick se en fin spegelbild i några fönster.

Pontoner i Jönköpings hamn

Pontoner i Jönköpings hamn

Åter i Jönköping gick jag vid Vätterstranden och tog några bilder, bl a bilden ovan från hamnen.

Tyvärr var Galleri Bergstöm stängt under helgen så jag har ännu inte sett utställningen med målningar av Birgitte Söndergaard.

Efter en vegetarisk lunch, och senare en god machiato började jag vandra hemåt, d v s söderut längs Munksjöns västra strand.

Fisketävling vid Munksjön

Fisketävling vid Munksjön

Redan tidigare under förmiddagen insåg jag att det just startade upp en större fisketävling eftersom det satt en massa fiskare överallt vid Munksjöns norra stränder. Över fem timmar senare pågick fortfarande tävlingen. Av döma av bilden ovan, är fiske en materialsport. Det behövs en massa prylar!

Munksjöbron, vackra speglingar i vattnet

Munksjöbron, vackra speglingar i vattnet

Sedan jag började fotografera mer aktivt tidigt i våras har jag tagit en massa bilder vid Munksjön, av Munksjön och inte minst den relativt nya bron över Munksjön. Det kanske inte är så konstigt eftersom jag normalt passerar sjön på väg hem. Och ibland är vädersituationen gynnsam för att kunna ta häftiga bilder. Är vattnet lugnt så att vackra spegelbilder uppstår är det extra roligt! I just denna bilden ovan blandas spegelreflexerna i vattnet på ett intressant sätt med växterna i förgrunden.

Munksjöbron, vackra speglingar i vattnet

Munksjöbron, vackra speglingar i vattnet

Kan inte låta bli att ta med ytterliggare en bild av bron från en annan vinkel. Här syns också det omtalade bygget av Smålands Musik och Teater, alltså den nya teater och konsertbyggnaden. Det kommer att bli en läcker byggnad med ett perfekt läge i centrala Jönköping!

Skogskyrkogården

Skogskyrkogården

Alla helgons dag är fortfarande ett stort firande i Sverige. Det märker man inte minst om man besöker en kyrkogård denna helgen! Vid de flesta gravar finns en eller flera lyktor, och relativt mycket folk rör sig på kyrkogården.

Stora kapellet, interiör

Stora kapellet, interiör

Jag tog tillfället i akt att gå in i kapellet för att tända ljus och reflektera. Faktiskt första gången jag var inne i kapellet, även om jag passerar utanför ofta. Jag har alltid gillat den strama exteriören av kapellet och jag blev inte besviken av dess interiör!

Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *