Sven och Canon EF 35/2.0

Sven - my sweet angel

Sven "my sweet angel"

Köpte äntligen ett normalobjektiv till min kamera efter jobbet i fredags! Jag hade nog lite tur att få tag i just detta objektiv, eftersom det är “restat” hos i stort sätt samtliga fotowebbshoppar i Sverige, inklusive välkända Scandinavian Photo! Men jag chansade och åkte till vår lokala Mediamarkt, och där hade de faktiskt några exemplar!

Så har skriver Cyberphoto om objektivet: “Vi kan bara hålla med tidningen FOTO. Grymt prisvärd optik, skarpt och ljusstarkt, lätt och smidigt. Perfekt om man vill ha en ljusstark “normal” till sin digitala systemkamera med sensor i APS-storlek, eller rent av bara en 35´a till sin 24x36mm kamera. På en kamera med APS-C sensor motsvarar den ca 56mm.” Så nu har jag alltså en normal eftersom min kamera har en APS-C sensor.

Jag villa naturligtvis testa objektivet omedelbart i fredagskväll, och då var det naturligt och försöka fånga Sven på några bilder (min andra katt Alexis är tyvärr på djursjukhuset, men får komma hem idag söndag!). Ett husdjur gör ju inte alltid som man vill, typ sitta still. Men efter ett par timmar hade jag lyckats få några trevliga bilder. Bilderna är tagna med bländare 2, d v s största möjliga bländaröppning, vilket ger ett kort skärpedjup. Jag har siktat på ett av Svens ögon, och om ni tittar noggrant så kan ni se diverse reflexer i ögat: tidning på golvet, rutig duk på köksbordet, randig stolsits på två av bilderna och slutligen undertecknad med en kamera framför ansiktet.

Sven - ögonreflex: rutig duk

Sven - ögonreflex: rutig duk

Sven - ögonreflex: randig stolsits

Sven - ögonreflex: randig stolsits

Sven - ögonreflex: randig stolsits

Sven - ögonreflex: randig stolsits

Sven - ögonreflex: undertecknad fotograf

Sven - ögonreflex: undertecknad fotograf

För att se större version av bilderna, kolla in bildspelet nedan!

Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *