Hotta upp mobilbilder

Höst vid Vättern, orginal från SonyEricsson W995

Höst vid Vättern, orginal från SonyEricsson W995

Höst vid Vättern, redigerad med färgläge LAB i Photoshop

Höst vid Vättern, redigerad med färgläge LAB i Photoshop

Jag tar en hel del bilder med min mobiltelefon som en “skoj grej”. Detta började i och med att jag var “tvungen” att skaffa en ny mobil när den gamla (knappt två år) lade av! Den nya mobilen är anpassad till de så kallade social medierna, vilket innebär att jag smidigt kan ladda upp bilder till en blogg, som du hittar här: Travel and Stuff – mobile blog.

Häromdagen testade jag några trick i Photoshop som finns beskrivna på den utmärkta webbsidan Moderskeppet, nämligen guiden Photoshop för Pocketkameran. En mobiltelefon kan i bästa fall jämställas med en pocketkamera, och just min telefon är (var) en av SonyEricssons bättre. I dagarna har det kommit några nya modeller som är vassare!

Det trick jag använt kallas av guideförfattaren för “Färgkick med LAB”. Det är ungefär vad jag åstadkommit med bildredigering av just dessa bilder! Med mitt experiment vill jag visa att bilder tagna med mobil “mår bra av” lite “Photoshop färgläge LAB” bearbetning! Färgerna får rejäl stuns! Färg är vad som behövs nu i dystra november!

Ytterliggare ett exempel nedan:

Klassisk tegelvägg, orginal från SonyEricsson W995

Klassisk tegelvägg, orginal från SonyEricsson W995

Klassisk tegelvägg, redigerad med färgläge LAB i Photoshop

Klassisk tegelvägg, redigerad med färgläge LAB i Photoshop

Mer “Photoshop färgläge LAB” åt folket 🙂

För att se större version av bilderna, kolla in bildspelet nedan!

Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *