Kulturvinden

Emma Åkesdotter och Christian Nordin

Emma Åkesdotter och Christian Nordin

Jag blev nyfiken på dessa två unga konstnärer häromdagen när jag snappade upp att de skulle ha en utställning på Kulturvinden, förövrigt en utställningslokal jag inte tidigare besökt. Kulturvinden är en underbar utställningslokal högst upp i Jönköpings kulturhus, där i princip vem som helst kan ställa ut. Denna helgen alltså ovanstående konstnärer.

Christin Nordin, exempel på målningar. Bilden får inte kopieras, distribueras eller redigeras.

Christin Nordin, exempel på målningar. Bilden får inte kopieras, distribueras eller redigeras.

Christian’s målningar har figurativa och abstrakta inslag. I vissa fall använder han blandningstekniker. Exemplen ovan, till vänster en urban variant av hans Geishaserie, en av mina favoriter, för övrigt. Målningen till höger är något av en hyllning till hans favoritsångerska och favoritsång Lisa Ekdahl: “Du var inte där för mig”.

Emma Åkesdotter, exempel målningar. Bilden får inte distribueras, kopieras eller redigeras.

Emma Åkesdotter, exempel målningar. Bilden får inte distribueras, kopieras eller redigeras.

Exempel på Emma Åkesdotter’s målningar som får betraktas som abstrakta. Min personliga favorit till höger, en målning som på något sätt “inger hopp”, ja man kan få många associationer när man betraktar målningen.

Emma är en person med många järn i elden! Förutom att sköta ett vanligt jobb, ägnar hon sig också åt guld- och silversmide där hon också är kursledare.

Söndag 6 december är sista chansen att se Emma’s och Christian’s konst för denna gång. Passa på att besöka Kulturvinden och köp konst som julklapp eller till er själva!

Emma Åkesdotter and Christian Nordin, two young artists in the Jönköping region. This weekend they are having their own exhibition in Jönköping Culture House, at the so called Culture Attic, a lovely art hall.

För att se större versioner av bilderna i detta blogginlägg, klicka nedan / Click below for bigger versions of the photos!

Starta bildspel PicLens

2 thoughts on “Kulturvinden

 1. Christian Nordin

  Såg det här inlägget om våran utställning för ett tag sedan och hittade den nu igen så tänkte att jag kunde slänga iväg ett par ord.
  Trevligt skrivet, alltid kul med lite publicitet, det kan behövas för en konstnär nu för tiden.
  Det ska i början på nästa år vankas utställning igen, den här gången ett par separata av mig och Emma, det ska vara på NBVs utställningssal.

  Tack igen för en fin artikel.

  /Christian Nordin

  Reply
  1. Rune Post author

   Tack för kommentaren, Christian! Jag gillade som sagt er utställning, och hoppas kunna se er igen hos NBV!

   /Rune

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *