Promenad i elljusspåret

En av ingångarna till eljusspåret

En av ingångarna till eljusspåret

Idag har jag inte tagit många steg; det har varit mörkt och dystert ute! Men, “det här håller inte” tänkte jag under eftermiddagen. Så efter att ha fixat lunch/middag gick jag ut i sväng i skogen strax utanför husknuten, OK 100 meter från huset. Vi har alltså ett elljusspår, som kan betraktas som civilisationens artificiella intrång i naturen. Men elljusspår är ganska praktiska, trots allt: man slipper stuka foten om man får för sig att ge sig ut i skogen efter mörkrets inbrott, vilket inträffar “äckligt” tidigt nu i december, mörkrets inbrott alltså! Jag släpade med kameran och ett stativ och frös om händerna, när jag försökte ställa in kameran.

Bilden ovan tycker jag om. Påminner i viss mån om en tidig morgon, eller sen kväll fast ljuset i denna bilden är artificiellt och kommer från gatan och husen i Södra Grästorp. Stämningen i bilder av den här typen inger ett visst hopp: “efter mörkret kommer ljuset”!

I just had to get some exercise after relaxing indoors most of the day. So I went out in the woods took a few photos and got some fresh air and freezing fingers.

För att se en större version av bilden i detta blogginlägg, klicka nedan / Click below for bigger version of the photo!

Starta bildspel PicLens

2 thoughts on “Promenad i elljusspåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *