Mycket snö

Rönnbär och snö

Rönnbär och snö

Vissna grenar och snö

Vissna grenar och snö

Miniträd och snö

Miniträd och snö

Pinne toppad med snö

Pinne toppad med snö

Vinter och kyla håller Sverige i sitt grepp, kan man lugnt påstå! Vi fick idag 2-3 dm i Jönköpingstrakten; antagligen mer på höglandet. Jag får sådan lust att köpa s.k. turskidor, så jag kan ge mig ut rakt i terrängen, men sådana är svåra att få tag på hos de vanliga sporthandlarna. Vem vill ha vanliga löparskidor, typ? Inte jag! Jag vill återuppleva barndomens vintrar när jag gav mig ut på närliggande åkrar och skogar utan behov av att någon fixat ett snyggt spår! Nu bor jag så bra till att det är bara skidorna inkl. tillhörande utrustning som fattas! Mitt hopp står till GetOut på nätet och framförallt i Bodafors, cirka en timmes bilväg i detta väglag. Få se om de kan hjälpa mig på kort varsel så jag har skidor till kommande helg, om ett par dagar, alltså, då snön lär ligga kvar!

Bilderna ovan är på temat mycket snö. Det har varit grått här idag, så det gick inte att fixa klassiska vinterbilder med knallblå himmel, så jag koncentrerade mig på att ta några kul detaljbilder som visar hur mycket snö vi har just nu!

It is very much winter in Sweden, even in the southern part! It’s like my childhood with 1 meter of snow and excellent weather – 7 degrees Celsius and dark blue sky! OK, I am exaggerating right now. Its maybe 3-4 decimetre snow, no blue sky and – 10 degrees Celsius. Anyway its one of the few days/weeks, when we have such an awesome winter weather, so what I need now is to buy so called touring skis, with which I can run anywhere in the terrain, just like I did during my childhood!

Slideshow/Starta bildspel PicLens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *