Nytt kamerahus

Sven

Sven

Idag kom mitt nya, eller snarare bättre begagnade kamerahus, Canon EOS 50D. Jag tycker det passar rätt bra nu att skaffa ett lite robustare kamerahus, när min såkallade instegskamera, Canon EOS D450, börjat krångla. Samtidigt ville jag hålla nere priset och då passar en välvårdad, knappt använd kamera bra. Också lite kul att handla via Blocket för första gången.

Har alltså tagit några testbilder under kvällen, och eftersom det regnar så fick det bli några bilder på mina söta katter. Tog också några självporträtt, men konstaterar att jag skulle behövt en reflexskärm! Så när det gäller fotoutrustning inklusive dator och programvara känns det rätt bra just nu! Köpte nyss kursen “Lightroom 3 för fotografer” från Moderskeppet.

This evening I have been testing my new camera. It works well!

4 thoughts on “Nytt kamerahus

 1. Lars U

  Jättefin bild på din katt. Kursen “Lightroom 3 för fotografer” kan jag bara rekommendera, köpte den för några veckor sen och den fick mig att hitta en del bra saker som underlättar vid organiserandet och redigerandet av bilder.
  Lycka till med nya kameran (även om jag personligen är Nikonist :)).
  //Lars U.

  Reply
 2. John

  Får man fråga vad du gav för D50an? Är själv ute efter att byta ut min Olympus E-520 till just en D50 eller Nikons D90. Hur tänkte du när du bytte kamerahus? Mvh John

  Reply
 3. Rune Post author

  @John:
  5800 + 200 frakt + 300 avgift till Internetgirot = 6300. Jag sparade inte så mycket mot en helt ny, eftersom några butiker på nätet just nu har en kampanj och säljer den så billigt som 6999+frakt+minneskort. Men jag kommer nog fortsätta att köpa bättre begagnat, där jag tror man kan tjäna en del pengar, speciellt på dyrare och bättre objektiv. Vill man förbättra den tekniska kvaliteten på sin kamerautrustning är det framförallt på objektiv man ska lägga mest pengar!

  Jag ville ha ett mera robust kamerahus utan att betala en “förmögenhet” och då var 50D ett naturligt val.

  När det gäller Canon kontra Nikon, har jag inga synpunkter. Eftersom jag har haft Canon sedan tidigare har aldrig Nikon varit ett alternativ för mig. Jag skulle nog vilja jämföra Nikon D90 med Canon 550D, som båda betraktas som respektive kameratillverkares instegsmodeller, även om båda tillverkare har en billigare modell för den “absoluta” nybörjaren.

  Har nu tagit 100-150 bilder och kameran känns bra, lite mer rejäl än 450D. Jag har ett Manfrotto resestativ, som nu verkar vara i klenaste laget för 50D. Måste se upp så att kameran inte åker i backen! Sen tar det ett tag att vänja sig vid annorlunda placering av knappar och reglage (dessutom fler).
  /Rune

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *