Lightroom 3 för fotografer

Canon EOS 50D + Canon EF 35/2

Fick idag videokursen Lightroom 3 för fotografer! Väldigt roligt! Jag tänkte initialt koncentrera mig på framkallningsmodulen av programmet, alltså den del man använder för bildredigering, och jag tittade med intresse på hur läraren Patrik Larson justerar vitbalansen på ett antal bilder, med lite olika tekniker. Testade sedan att ställa in vitbalans för ett antal egna bilder. Det finns ett antal förinställda alternativ att välja mellan, en autovariant och en man ställer in genom att dra i reglage och/eller använda en pipett med vilken man markerar en naturligt grå del av bilden, om sådan finns. Men slutligen får man bestämma vilken vitbalansinställning som ser bra ut för just aktuell bild.

Jag har alltså endast snuddat vid en liten del av kursen, och jag har mycket intressant att se fram emot!

Today I started to look at the video course Lightroom 3 for Photographers. Very interesting indeed! For more info, follow link above.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *