Storstäder

Canon EOS 450D + EF-S 18-55/f3.5-5.6 IS

Mycket av mitt resande de senaste tjugo åren har varit till Grekiska övärlden, och då främst Kykladerna, med tonvikt på de minst kommersiella öarna. Det har på många sätt varit underbara resor, med mycket värme och upplevelser. Några resor har gått till Europeiska städer, med betoning österut. Riga är den stad jag besökt mest, en underbart vacker stad speciellt i de centrala delarna! St Petersburg, en stad med minst fem miljoner invånare har jag hittills besökt tre gånger, och om drygt en månad är det dags igen!

För den kulturintresserade är St Petersburg ett självklart val. Ryssarna är otroligt stolta över sitt kulturarv, och folk i allmänhet i St Petersburg är flitiga besökare av museer, teatrar, konserthus och inte minst stadens centrala gator, som i sig själv är som ett stort utomhusmuseum!

En kall söndag för ett par år sedan, promenerade jag längs hela Nevksy Prospekt, en vacker paradgata med en längd av cirka fyra kilometer. Jag han med att lyssna på vacker liturgi och sång i en Armenisk kyrka, fika, titta på intressanta och vackra gravstenar över berömda ryska kulturpersonligheter, typ Fjodor Dostojevskij, äta lunch, fotografera, för att några kilometer senare åter fika. 6-7 timmar senare var jag tillbaka på mitt hotell. På bilden ovan ser man den berömda kyrkan Spillda blodets kyrka/Kristi uppståndelse kyrka vid Griboedovkanalen. Både dess exteriör som interiör är väldigt vacker! Återöppnades år 1997 efter 27 års renovering.

When you visit Saint Petersburg, Russia, do not miss a visit to the extraordinary Church on Spilled Blood/Church of the Resurrection of Christ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *