Yes! Säsongens första skidåkning i skog och mark!

Grind i vinterlandskap

Jag kan lugnt påstå att jag för några veckor sedan inte hade räknat med att kunna åka skidor till första advent! När jag gav mig iväg direkt utanför min dörr, tänkte jag söka mig söderut genom skog och fält och i bästa fall passera en väg, för att ta mig vidare söderut till ett trevligt område med mycket stigar att välja på. Jag blev glatt överraskad av den myckna snön, vilket gjorde att det fungerade utmärkt att spåra både på åkrar och i skogen. Och inne i skogen låg snön vackert och tyngde ned träd och grenar, så det ibland var knepigt att ta sig fram. En härlig naturupplevelse som inkluderade en paus med mackor och hett kaffe! Kan det bli mycket bättre?

Bilden ovan togs vid halvfyra tiden då det redan började skymma. Tycker fotot gör sig bäst som s/v. Som barn och tonåring blev det mycket skidåkning i terrängen där vi både. Tack vare den fantastiska vintern förra säsongen, har jag gjort comeback som skidnörd som åker turskidor utan behov av spår! Vilken är er favoritskidåkning? I spår, backe eller ospårad terräng?

Thanks to last week’s snowfalls, it is possible to ski this weekend! Wonderful! Fantastic! Excellent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *