Vintage

Klassisk bild, som tagen på 60-talet.

Jag tar ofta med min kamera när jag besöker mamma, men hon ställer motvilligt upp som modell! “Jag är så skrynklig och gammal”, hävdar hon. I nästa andetag yttrar hon: “Jag får ofta höra att jag ser bra ut för min ålder”. Det där sista påståendet tycker jag stämmer. Äldre rynkiga människor är snyggare en äldre onaturligt släta personer, där man låtit kniven påverka utseendet. Såg en manlig amerikansk artist framträda i en TV-show för några månader sedan; vilken besvikelse. Han såg groteskt ut!

Denna bild har jag behandlat enligt ett kul recept signerat Sanna Lund från Moderskeppet, och den speciella webbsidan Sanna´s Photoshoprecept. En fläkt av vintage i Camera Raw är benämningen på inlägget från i mars. Jag har sparat den som en förinställning i Lightroom 3, så jag enkelt kan testa effekten på andra bilder, när jag känner för lite retro. Resultatet på just denna bilden är riktigt trevligt, tycker jag!

A few days ago I visited mother and while I was there I took a few photos of her. This is a retro style photo, done with a cool Camera Raw preset, see URL above.

7 thoughts on “Vintage

 1. Emma

  Vissa blir ju faktiskt inte rynkiga, min farmor är 75 år, har bara några små ögon och har aldrig gjort något ingrepp. Men jag håller självklart med dig om att det är finare med gamla naturliga människor än de som lägger sig under kniven 🙂

  Reply
  1. Rune Alnervik

   Kul att du också gillar det naturliga! Hörde senast idag på radio (P1) är det blir allt vanligare att justera sin kropp även i Sverige. En Expressenjournalist har precis skrivet en handbok i ämnet, med tanke på att det finns en massa amatören i branschen; man kan råka väldigt illa ut!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *