Valborg

Elden vid Hembygdsgården, Hovslätt.

Även denna helg har vi haft tur med vädret, även om det är några grader svalare, och det kom en rejäl skur alldeles nyligen. Jag har ett par gäster här över helgen, på Facebook även kända som “Chefs from Europe, Latvia and UK”. Valborg brukar sammanfalla med en vinprovning som några vänner haft ett antal år, och de två senaste åren har jag varit ansvarig för träffen vid Valborg. Mina internationella gäster, “de berömda kockarna” hjälpte mig oerhört i köket, och det var ett privilegium och endast behöva koncentrera sig på dukning, vinerna och diskussionen kring dessa!

Efter huvudrätten var det uppfriskande att gå genom skogen ned till Hembygdsgården för att titta på fackeltåg, eld, lyssna på humoristiskt vårtal och vacker körsång. Synd bara att de inte lyckas få till ljudet för just körsången. Men det är antagligen ingen prio, eftersom problematiken återkommer år efter år. Sammanfattningsvis en trevlig Valborgsmässoeld.

Jag fick en extra fin blomsteruppsättning av mina “vinvänner” och ett roligt kort med några tankar om min plötsligt förändrade civilstatus. “Kärleken brinner som valborgsmässoelden och ryktet har spridit sig ända till Colombia”, kan man läsa på detta fina kort. Vill ni veta hur kortet ser ut så kan Moderna Museet och Fernando Botero/Bailarines vara ett bra tips!

Bilden är redigerad i LR3 som vanligt och som slutkläm har jag lagt på “Creative Split tone 1”, som är en trevlig förinställning som passar bra för denna bild, en valborgsmässoeld, som är en ständigt återkommande tradition.

This Walpurgis I have friends from Latvia / England here, and last evening I had a wine tasting party with our wine tasting group. As part of the feast, we watched the nearby Walpurgis Eve fire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *