Slarv

Iständer.

När man jobbar i IT-branchen brukar man tala om för alla andra hur viktigt det är med regelbunden backup. Av någon konstig anledning händer det att den egna säkerheten fallerar. Igår blev jag nervös när min bilddator vägrade att starta upp normalt. Tanken for genom mitt huvud: ska jag nu förlora en massa orginalbildfiler, eftersom jag genast visste att jag slarvat med just backup! Övriga dokument har jag ute på molnet per automatik, men för mina bilder har jag ännu ingen bra och automatisk lösning. Molnet är av praktiska skäl svårt när vi pratar mer än 300 GB, med min stenålders uppkoppling via ADSL, där uppströms är långsamt.

Jag är ett dygn senare lite lugnare, och just nu tuffar en backuptagning. Men jag måste hitta en bättre lösning för backup av stora mängder data!

Folks: do not do this at home: skip backup of your important data!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *